PRESS: Team Oscarsson återvänder till Sverige – Åby blir ny hemmabana!

aby_medium
abytravet.se skriver:

Team Oscarsson återvänder till Sverige – Åby blir ny hemmabana!

ÅbyTravet fortsätter att satsa framåt på tränarsidan. Efter två mycket framgångsrika säsonger i USA kommer Jim Oscarsson hem för att etablera sig som tränare på Åby. Jim har med sig tiotalet hästar från USA, däribland Aperfectyankee som vann Peter Haughton Memorial förra året och var fyra i årets Hambletonian. Han planerar att dra igång tränarrörelsen 15 oktober.
Jim med familj kommer till att börja med att hyra in sig på Forssa gård i Bollebygd, en träningsanläggning som drivs av Stefan Söderkvist. Målet är att därefter köpa en egen gård i området, något Jim har stora planer för.

Jim Oscarsson har haft strålande framgångar under sin sejour i USA. Aperefectyankees seger i Peter Haughton Memorial var nära att upprepas i år då årets tvåårsstjärna Nuncio slutade tvåa.
Team Oscarsson kommer, i likhet med de flesta Åbytränare, att hyra en loge vid ÅbyTravet för att serva sina kunder. Just en ambitiös kundvård av högsta klass är något som Jim och hustru Susanne särskilt säger sig vilja satsa på. Förutom att utnyttja logen på bästa sätt siktar de på olika aktiviteter för hästägarna och en levande hemsida. Tillsammans med Jims dokumenterade förmåga och kunskap att träna både unga och äldre hästar är förutsättningarna goda för att slå sig in i toppen här på västkusten.

Vi på ÅbyTravet är stolta över att Jim Oscarsson och hans familj valt vår bana som ny hemmabas. Vi tror att de kommer att tillföra ytterligare kvalitet och professionalitet inom travsporten.
Efter sommaren har tränarkåren på Åby förstärkts med ytterligare två intressanta namn. Alessandro Gocciadoro har sedan en tid etablerat sin rörelse på Åbys träningsanläggning Balltorp. Där har nu också i dagarna Giuseppe Lubrano, tidigare lärling hos Veijo Heiskanen, dragit igång som egen tränare.

abytravet.se

About the Author

Lämna en kommentar