Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

Stall Jim Oscarsson

Välkommen till Stall Jim Oscarsson.

Vår verksamhet


Foto: Peeo Ploff

Stall Jim Oscarsson

Vi är ett familjeföretag där vi alla verkligen brinner för travsporten.


Travsporten för oss är inte bara en fantastisk sport eller ett yrke, det är en livstil. Vi lever verkligen travsport och vi älskar det!

Vi är ett stort härligt team; en stor familj – där vi alla i teamet arbetar i harmoni med hästarna och gör allt vi kan för att dom skall må så bra som möjligt och prestera på max när så krävs.


Välkommen till Stall Jim Oscarsson;
där ledorden är;
harmoni, kvalitet och perfektion.
KONTAKTA OSS:


Söderby GårdSöderby Gård är en effektiv träningsanläggning att träna hästar. Här finns både en rundbana och en rakbana samt en sandbana. Dessutom finns det även en 5 km lång motionsslinga.


Träningsbanor

 • 1 000 m rundbana bredd 8 meter, 0-8 grus
 • 1 300 m rakbana bredd 6 meter, 0-8 grus
 • 700 m sandbana m siltsand Slinga på egen mark 5 km, bredd 3-4 meter

  Hästägarcenter

  På Söderby Gård finns ett s.k. Hästägarcenter med 9 rum där du kan övernatta. På balkongerna kan man titta ut över sommarhagar och gården. Tanken är att ni som vill vara hästägare hos oss kan nyttja centret och umgås med era vänner och hälsa på er häst vid samma tillfälle. Det finns även en pool med bastu och dusch som ni är välkomna att använda under ert besök på gården.


  Historik om Söderby


  För ungefär 3 000 år sedan, mitt i bronsåldern, låg havsnivån ungefär 25 m högre än vad den gör idag. Då växte skärgårdens öar ihop till större landområden och de första människorna bosätter sig i Söderby. Här i Söderby betade djuren på strandängarna och människorna odlade gamla former av vete och korn, även om jakt och fiske fortfarande var viktigt. Under den yngre järnåldern, för ca 1 500 år sedan övergavs boplatsen på Söderby. Det dröjde sedan ungefär 800 år innan man på medeltiden återigen bosatte sig på Söderby. Den medeltida gården Söderby omnämns för första gången i skriftliga dokument år 1318. Gårdens huvudbyggnad tillkom någon gång runt 1700 talet och ladan är ursprungligen från 1800 talet men den brann ned och byggdes åter upp runt 1950.

  I dag har dessa fornlämningar märkts ut med informationsskyltar med texter utarbetade av arkeologen Marika Hanson och är en mycket spännande och intressant vandring i tid och natur.

  Fornminnen på Söderby (PDF)
  Fornminneskarta (PDF)


  Besöksadress

  Odensala Söderby 155 och 151
  195 92 Märsta


  Vägbeskrivning till gården
  Vid Märsta Centrum, följ skyltar mot Odensala. Vid Odensala kyrka följ skyltar mot Långhundra. Följ den vägen ca 4 km. Åk under E-4 an. Direkt efter viadukten ta in höger mot Söderby Gård/Sisyfos. Följ skyltarna.
  Välkommen!

  Visa på Google Maps